top of page

Galerie Noord | Kunstsalon IJL

 

Het beeld heet Glimp en het bestaat uit een open vorm die geplaatst is op een blokje dat gemaakt is van karton, plakband en verf. De open vorm is gemaakt door een plakje brood als mal te gebruiken. Langs de korst heb ik klei aangebracht en laten drogen. Zo ontstaat een restvorm van het brood. Op het blokje heb ik een strook goudpapier geplakt, achter het broodje. Dit strookje is eerst gekreukeld en patroonmatig gevouwen, waardoor de reflectie van het licht verschillende kanten op gaat. Hierdoor ontstaat een projectie op de muur.

 

Het beeld is gemaakt voor de kunstsalon in Galerie Noord met als thema IJL in relatie tot de coronacrisis. Vanwege dit thema wilde ik dat het beeld geen uitspraak zou doen over wat het nou precies is of voorstelt. Dit moest net zo ongrijpbaar zijn als de ijlheid zelf.

 

De wetenschap dat dit werk zich verhoudt tot ijlheid in relatie tot de coronacrisis, maakt de weg vrij voor het leggen van allerlei verbanden. Het meest voor de handliggende verband is natuurlijk dat kunstenaars letterlijk hun brood zijn kwijtgeraakt door corona. Alleen de restvorm van wat ooit brood was, is nog over. Via dit gat, zie je een horizon. Maar is het een horizon van dreiging of van hoop? Waar vang je een glimp van op?

https://www.galerienoord.nl/

 

Tanja Tamina © 2021

bottom of page